Regenwater recuperatie

Van Look Technics Regenwater RecuperatieRegenwater recuperatie, een mooi alternatief voor leidingwater. Regenwater is namelijk alom aanwezig én in tegenstelling tot leidingwater is het kalkvrij. Wanneer het dan opgevangen wordt in een waterput, kan het makkelijk & snel gebruikt worden voor uw huishouden. Zo krijgt u een lagere waterrekening en draagt u ook uw steentje bij aan het milieu.

Hoe werkt het precies? Het regenwater loopt via de dakgoot, door de afvoerpijp, naar de opslagtank. Tussen de regenwaterpijp en de opslagtank en in de opslagtank zelf kan een filter geplaatst worden, zo krijgt u schoner water. Daarnaast is er speciaal pompsysteem nodig die het water de leidingen van uw huis in pompt.

Hoeveel kan er precies bespaard worden door middel van regenwater recuperatie? Dat verschilt natuurlijk per situatie, maar een gezin van vier personen kan al tot €250 besparen. Een gezin van 4 gebruikt jaarlijks gemiddeld rond de 200m³ water, hiervan kan de helft gratis verkregen worden door middel van regenwater recuperatie.

Kan regenwater voor alles gebruikt worden? Nee, regenwater is namelijk geen drinkwater. Ténzij u een extra zuiveringsinstallatie laat plaatsen. Regenwater is niet geschikt voor de persoonlijke hygiëne, voor de afwas of voor het koken. De kwaliteit van regenwater kan namelijk niet zo gecontroleerd en gegarandeerd worden als dat wordt gedaan bij leidingwater. Maar het vormt wel een mooi alternatief als watertoevoer voor toiletten, de wasmachine, de besproeiing van de tuin en het wassen van de auto. Doordat regenwater namelijk minder kalk bevat, is het beter voor de wasmachine, het wasgoed en voor de planten. Verder is er dankzij het kalkarme water ook minder wasmiddel nodig, dit scheelt u kosten en het is ook beter voor het milieu.

Van Look Technics kent jarenlange ervaring in het aanleggen van regenwater recuperatie systemen, hierdoor hebben wij dus alle benodigde kennis in huis om het systeem efficiënt en deskundig aan te leggen. Zo werken we met de beste materialen en kunnen wij u goed adviseren over welk systeem het meest geschikt is voor uw situatie. Zo bent u verzekerd van een systeem dat goed werkt en lang meegaat.

Naast onze ervaring in het aanleggen, kunnen wij u ook uitstekend helpen met het onderhoud van het systeem. Zo kunt u bij Van Look Technics ook speciale onderhoudscontracten afsluiten. Door middel van dit contract kunt u genieten van extra services zoals voorrang bij dringende interventies. Verder ontvangt u ook nog eens 10% korting op uw onderhoudsfactuur en 5% korting op alle wisselstukken. Zo bent u dus verzekerd van een goed onderhoud, en zo zal uw regenwater recuperatie systeem nóg langer meegaan.

Heeft u problemen met uw regenwater recuperatie systeem? Onze loodgieters staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Dus geen paniek en contacteer ons direct. Wij helpen u graag 24/7.

Wilt u graag weten wat de exacte kosten zijn van het plaatsen van het regenwater recuperatie systeem? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan.

Hebt u vragen? Wilt u graag een offerte op maat?